Izvozno okno

Aktualne novice
 1. V okviru programa Strateško na švicarski trga bomo spoznavali posebnosti švicarskega trga, načine pridobivanja informacij o trgu in vstopa na ta trg.
 2. Avtomatizacija procesov je eden najpomembnejših dejavnikov, ki spodbujajo povpraševanje sektorja po umetni inteligenci.
 3. Nekatera evropska podjetja želijo uporabiti Turčijo kot bazo za prodajo svojih izdelkov v Rusijo, saj jim sankcije preprečujejo neposredno trgovanje.
 4. Norveška namerava omejiti izvoz električne energije v Evropo, kar bi lahko povzročilo prekinitev prepotrebne oskrbe držav, ki se to zimo že soočajo s pomanjkanjem energije.
 5. Vlada Republike Srbske je sprejela program, ki predvideva postavitev 50.000 malih sončnih elektrarn na stanovanjskih in poslovnih objektih po vsej entiteti s skupno močjo okoli 250 MW.
 6. Delež zelene energije v porabi električne energije na Danskem se povečuje, cilj zmanjšanja izpustov težko dosegljiv.
 7. V okviru delavnice Kako oblikovati ponudbo za uspeh na tujih trgih bomo preučili kakšna je vaša velika obljuba trgu.
 8. Velik potencial za povezovanje, nove poslovne priložnosti in predstavljajo možnosti za spoznavanje novih mednarodnih tržišč.
 9. Lani je italijanska pohištvena industrija zabeležila 25,1 % povečanje prometa na medletni ravni ter 8,3 % povečanje izvoza glede na leto 2019.
 10. Suša in vročina lahko letos za 30 % zmanjšata proizvodnjo oljčnega olja v Španiji. Ekstremne vremenske razmere ogrožajo pridelavo oljčnega olja tudi v Italiji ter pridelavo žita po Evropi.
 11. Kitajska predstavlja 80 % svetovne proizvodne litij-ionskih baterij, zato obstaja tveganje, da se ranljivost v dobavni verigi fosilnih goriv ponovi v dobavni verigi za čisto energijo.
 12. V ZDA so naredili tudi top 10 lestvico po gospodarskih panogah. Na prvem mestu so finance. Sledi zdravstvo in maloprodaja.
 13. Rekordni dobički spodbujajo razprave o spremembi obdavčitve ladjarskih podjetij
 14. Na Poljskem bo oktobra potekal teden krožnega gospodarstva, kjer bodo predstavljene uspešne krožne in trajnostne prakse evropskih podjetij in institucij.
 15. Se bo tranzitno obdobje do Rusije še podaljšalo in bodo stroški transporta dodatno narasli?